The Infinite Game

How do You win a game that has no end?

November 20, 2019

Button Text

The Infinite Game.

Simon Sinek
Ny bok fra Sinek, Start With Why og Leaders eat last.

Spillet og spillerne.

Et marked består av spillere. Er spillet et spill med tydelige rammer, tidsbestemt og tydelig på når og hvordan en vinner? Eller er spillet et spill der man vinner ved å fortsette å spille?

Hvordan vinner du et spill som ikke har en bestemt avslutning?

Simon Sinek:
Finite games, according to James P. Carse, have known players, fixed rules and a clear end point. The winners and losers are easily identified, like in a game of football or chess.

In infinite games, like business or politics or life itself, the players come and go, the rules are changeable and there is no defined end point. There are no winners or losers in an infinite game. There is no such thing as “winning business” or “winning life,” for example, there is only ahead and behind.

Hvorfor lese boken?

Simon Sinek tar oss med på en reise for å forstå forskjellen på å lede med uendelig perspektiv kontra å lede gjennom et regime av korte beslutninger og kvartals mål for børs/eiere.

Løft blikket og tenkt uendelig

Det er forskjell på BHG og Infinite sier Sinek. Begynn å ta kundens og det uendelige perspektivet i hvorfor du er og hva du vil være. Selskaper med uendelig perspektiv er klar over at resultater svinger og at produkter har en bestemt levetid. Det handler ikke om å bli best innen en dato eller etter en tid, det handler om å bli bedre og fortsette å være i gamet.

Anbefales som inspirasjon for ledere.

Sinek har igjen levert en inspirerende bok som setter ledelse og eierskap i et perspektiv man trenger i den daglige driften med kortsiktig problemfokus. Beslutninger er enklere og bedre for selskapet når perspektivet er uendelig.

https://simonsinek.com/product/the-infinite-game/

Booksellers

Skrevet av

Asgeir Grøneng Hartveit

CEO/OWNER i Next Level AS. Erfaring fra ledelse, arrangementer og foredrag innen finans og service. Arbeider i dag med forretningsutvikling og kommunikasjon i analog og digital form.

Alle artikler
Further Reading
Grunnlag for en god prestasjonskultur
Er åpenhet og trygghet fra ledelsen avgjørende for utvikling av ferdigheter og gode prestasjoner?
January 24, 2024
Trygg fremtid og usikker nåtid (COVID).
De skal konkurrere i en fremtid som blir annerledes enn den nære fortiden.
January 7, 2023